Нашето злато са пчелите

 

Пчеларско оборудване » Центрофуги за мед

„LOGAR TRADE” е фирма с дългогодишен опит в производството на различни видове центрофуги за мед.

Центрофугите са изработени от полирана неръждаема стомана ( с номер за качество 1.4301), която е предназначена за продукти в хранително-вкусовата промишленост. При производството им са използвани материали с дебелина между 0.8 мм и 1.0 мм - за бараба- на и от 0,8 мм до 1,5 мм - за долната част на центрофугата. Всички елементи са свързани с помощта на аргон, а всички части на центрофугата, които влизат в контакт с меда са изработени от материали приложими в хранително-вкусовата промишленост. Кранчетата са изработени от неръждаема стомана или месинг и са допълнително хромирани. Те са поставени в най-ниската част на центрофугата, с цел медът да може напълно да изтича. Капакът на центрофугата е с панти. Той е изработен от прозрачен пластмасов материал и подсилен с обръч от неръждаема стомана. Вътрешните кошници също са изработени изцяло от неръждаема стомана.

Произвеждат се два типа центрофуги:

  • с ръчно задвижване,
  • с електрическо задвижване.

Центрофугите с ръчно задвижване имат вградени венци за свободно движение, кои- то въртят кошницата надясно. Ако спрем дръжката, кошницата продължава да се върти, а движението ѝ може да бъде спряно чрез обратно завъртане на дръжката.

Центрофугите с електрическо задвижване имат мотор и ъглов редуктор. С помощта на реостат може свободно да се избере скорост - до 280 об. / мин. (на дясно или наляво). Има вграден прекъсвач за безопасност, който спира движението на устройството при отваряне на капака.

Всички центрофуги с електрическо задвижване, са обозначени със символ „CE”, който показва, че устройството работи в съответствие с правилата за безопасност. 


OK

Ползвайки този сайт, вие си съгласявате с
Условията за ползване и Политиката за поверителност.